Schoenmaat baby

Wat Zalando Lounge jou kan bieden
Onze voordelen

Tot wel 75%* korting

Voel je goed in je vel. Doe jezelf een plezier. Omdat het kan!

Bepaal de schoenmaat van je baby

Heb je net een baby gekregen of ben je in verwachting? Is er binnen je familie of vriendenkring misschien wel een kleintje op komst? De geboorte van nieuw leven is altijd iets om met liefde en veel warmte te vieren. Neem die warmte vooral heel letterlijk.

Schoenmaat baby

Baby's koelen sneller af dan volwassenen en moeten dus goed beschermd en ingepakt worden. En ook al lopen ze niet meteen, warme voetjes zijn ook erg belangrijk. Gelukkig zijn er heel wat  leuke sokjes en babyschoentjes te vinden. Maar hoe doe je dat nou, de schoenmaat van een baby bepalen?

Babyschoentjes in alle kleuren en maten

Het valt nog niet mee, de juiste babymaten te bepalen. Baby- en kindervoetjes zijn sowieso een stuk flexibeler dan die van volwassenen. Het kraakbeen tussen de teenkootjes en middenvoetsbeentjes is veerkrachtiger dan dat van ons. Ook al zou een baby of klein kind nét te kleine schoenen dragen, ze merken er minder van dan wij. Babyschoentjes kopen we het liefst een beetje te groot. Zeker in het eerste jaar groeien baby's snel en hun voetjes blijven uiteraard niet achter.

Wil je de grootte van een babyvoetje meten, hou dan rekening met een aantal zaken. Allereerst, als je baby ligt, zal hij zijn voetjes meestal niet makkelijk gestrekt houden. Veel baby's zijn beweeglijk met hun voetjes en krullen graag hun teentjes op. Probeer dan maar eens een accurate maat te bepalen.

Schoenmaat baby

Je kunt het beste de baby rechtop houden en zijn voetje zachtjes op de commode drukken. Dan meet je de afstand van het topje van de grote teen tot de hiel, bij beide voeten. Ga uit van de grootste voet en tel daar rustig 0,5 tot 1 cm bij op. Ze moeten immers ook dikke sokjes kunnen dragen.

Afhankelijk van de leeftijd verandert ook de schoenmaat van je baby. Natuurlijk is niet elke baby gelijk, maar een aantal algemene regels kun je wel stellen. In de eerste twee maanden zal een baby vooral schoenmaat 10 tot 12 hebben en in de laatste maanden voor het tweede levensjaar komen maten 22 tot 24 het meest voor.

En wat voor schoentjes mag die lieve baby verwachten? Zeker als ze nog niet lopen, zijn schoentjes met heel flexibele zooltjes een goed idee. Je kunt kiezen voor gevoerde schoentjes of miniatuuruitvoeringen van volwassen schoenen. Een klein jongetje met stoere sportschoentjes, ook al duurt het nog jaren voordat hij voetbalt, is gewoon schattig. Een klein meisje wordt in roze babyschoentjes al snel een mini-prinsesje.

Schoenmaat baby

De voordelen van Zalando Lounge

Wil je extra voordeel, overweeg dan om lid te worden van Zalando Lounge. Zalando Lounge is een online shopping club, waar je zonder verplichtingen lid van kunt worden. Je profiteert dan van kortingen die zelfs 75% kunnen zijn. Zalando Lounge werkt met het ‘live shopping’ concept, waarbij de acties maar voor een bepaalde tijd gelden. Shop dus snel naar de leukste mode! Voordelig voor je baby, maar ook voor vader en moeder!

Wil je naast leuke schoentjes voor je kind misschien zelf ook wel profiteren van mooie schoenen? Profiteer dan samen van het aanbod van Zalando Lounge!