Soorten broeken

Soorten broeken

Dit overzicht van de meest voorkomende soorten broeken helpt je, de perfecte broek voor uw figuurtype te vinden.


Zalando Lounge ontdekken

Soorten broeken

Broeken met een bootcutmodel worden gekenmerkt door uitlopende pijpen vanaf de knieën. Dit model is super te combineren met zowel winterlaarsjes als zomerschoenen. Arbeiders droegen deze broeken graag omdat ze de laarzen beschermden tegen viezigheid en water. De bootcut flatteert alle figuurtypes en verbergt stevige kuiten en billen.

Flatteert alle figuurtypes

Skinny broeken vormen al jaren een essentieel onderdeel van de damesgarderobe. Omdat ze zijn ontworpen om dicht op de huid te worden gedragen bevatten deze jeans naast katoen ook materialen met een hoge elasticiteit.Veel modellen hebben zakken die de billen en dijen flatteren, waardoor vrouwelijke rondingen perfect tot hun recht komen. Skinny broeken werden oorspronkelijk ontworpen voor atleten zoals dansers of skaters, die hun benen zo vrij mogelijk moesten kunnen bewegen.

Flatterend voor H-, V- en X-lichaamstypen

Regular fit broeken hebben een rechte snit en geen opvallende kenmerken. Deze stijl is enorm populair omdat hij skinny jeans een casual twist geeft en de perfecte oplossing biedt voor mensen die hun benen niet al te veel willen accentueren. Regular fit broeken zitten doorgaans zeer comfortabel en hebben weinig tot geen versieringen.

Flatterend voor H-, A- en X-figuurtypen

Flares zijn goed vergelijkbaar met bootcut broeken. In beide gevallen lopen de pijpen smal toe tot aan de knie, waarna ze wijder uitlopen. Bij flared broeken loopt het onderste deel van de broekspijp veel wijder uit dan bij bootcut ontwerpen, zodat je ze gemakkelijk kunt combineren met laarzen. Ze passen ook goed bij zomerschoenen zoals sandalen en sleehakken, en maken het mogelijk om prachtige Bohemian looks te creëren.

Flatterend voor alle lichaamstypen

Een taps toelopende broek (of wortelbroek) heeft over het algemeen een hoge snit die breed is bij de heupen, maar smal aan de zoom. Deze snit doet denken aan een wortel – waaraan de broek dan ook zijn naam dankt – en benadrukt het vrouwelijk silhouet door het accent op de taille te leggen. Tapered jeans kunnen het best worden gedragen met nauwsluitende tops of shirts die in de broek passen. Als ze op de juiste wijze gecombineerd zijn laten ze de heupen iets breder lijken, waardoor ze zeer geschikt zijn voor vrouwen met minder uitgesproken rondingen.

Flatterend voor H- en V-lichaamstypen

Chino’s zijn lichte zomerbroeken die meestal van katoen zijn gemaakt. Ze hebben een casual snit die breed is aan de bovenkant en strak aan de basis, en je kunt ze gemakkelijk combineren met vrijwel alle soorten schoenen. Ze zien er prachtig uit met klassieke T-shirts en shirts met lange mouwen, en ze verrassen door hun veelzijdigheid: overdag kun je ze dragen met sneakers, terwijl ze ‘s avonds oogverblindend kunnen zijn in combinatie met hoge hakken.

Flatterend voor H- en V-figuurtypen